Teendők a Zoomban az O365 aktiválása előtt munkatársaknak

Kedves Kollégák!

Július 15-től az egyetemi munkatársak aktiválhatják O365-hozzáférésüket. Fontos azonban tudni, hogy aktiválás után egy darabig nem fogjuk tudni használni a Zoom-belépésünket. Összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Kattintson alább a "További információ"-ra!

magyar

A 2020-ban felvett hallgatók teendői

Idén megváltozott a felvett hallgatók tájékoztatásának rendje és ezzel kapcsolatosan a hallgatói SeKA-bejelenentkezések használata is. Minden frissen felvett hallgató egy egyetemi e-mail címet kap, amit aktiválnia kell (ennek leírása itt: https://seka.semmelweis.hu/hu/info/email). Ugyanakkor az oktatási folyamatban igen fontos, ún. SeKA-azonosítót - a korábban megszokott eljárástól eltérően - nem kell aktiválni, minden hallgatónak beállítunk egy induló jelszót (ennek leírása ugyancsak a fenti linken olvasható).

magyar

Hogyan aktiváljuk a SeKA-bejelentkezésünket?

A SeKA-bejelentkezésünket az első használat előtt aktiválni kell. Ennek célja, hogy egy jelszót tudjunk beállítani magunknak. Az aktiváció leírása itt olvasható, a PDF-állomány innen tölthető le. Kérjük, hogy pontosan kövesse a leírás lépéseit, és vigye végig az aktivációs folyamatot! A leggyakoribb problémák a letölthető PDF utolsó két oldalán vannak leírva.

magyar

Eduroam szolgáltatás az egyetemen

Akinek van SeKA bejelentkezési jogosultsága, az használhatja az eduroam szolgáltatást is. Ez azt jelenti, hogy a világ több mint 70 országában, szinte minden felsőoktatási és kutatóintézetben szabadon, ingyenesen használhatjuk az eduroam wifi hálózatot. Ehhez konfigurálni kell a mobil eszközünket, de csak egyszer. Ezután már automatikusan, mindenhol elérjük az eduroam szolgáltatást.

magyar

Megújult az központi azonosítás

Megújult egyetemünk központi azonosítórendszere, a SeKA. A felhasználók számára a látható eltérés az, hogy megváltozott a bejelentkezési ablak. Ezt igyekeztünk tetszetősebbé tenni, mostantól át lehet váltani az angol és a magyar nyelv között, és azonnal látható az is, hogyan kaphatunk segítséget, ha problémánk van.

magyar

Oldalak

Feliratkozás SeKA RSS csatornájára