A 2020-ban felvett hallgatók teendői

Idén megváltozott a felvett hallgatók tájékoztatásának rendje és ezzel kapcsolatosan a hallgatói SeKA-bejelenentkezések használata is. Minden frissen felvett hallgató egy egyetemi e-mail címet kap, amit aktiválnia kell (ennek leírása itt: https://seka.semmelweis.hu/hu/info/email). Ugyanakkor az oktatási folyamatban igen fontos, ún. SeKA-azonosítót - a korábban megszokott eljárástól eltérően - nem kell aktiválni, minden hallgatónak beállítunk egy induló jelszót (ennek leírása ugyancsak a fenti linken olvasható).

magyar

Hogyan aktiváljuk a SeKA-bejelentkezésünket?

A SeKA-bejelentkezésünket az első használat előtt aktiválni kell. Ennek célja, hogy egy jelszót tudjunk beállítani magunknak. Az aktiváció leírása itt olvasható, a PDF-állomány innen tölthető le. Kérjük, hogy pontosan kövesse a leírás lépéseit, és vigye végig az aktivációs folyamatot! A leggyakoribb problémák a letölthető PDF utolsó két oldalán vannak leírva.

magyar

Eduroam szolgáltatás az egyetemen

Akinek van SeKA bejelentkezési jogosultsága, az használhatja az eduroam szolgáltatást is. Ez azt jelenti, hogy a világ több mint 70 országában, szinte minden felsőoktatási és kutatóintézetben szabadon, ingyenesen használhatjuk az eduroam wifi hálózatot. Ehhez konfigurálni kell a mobil eszközünket, de csak egyszer. Ezután már automatikusan, mindenhol elérjük az eduroam szolgáltatást.

magyar

Megújult az központi azonosítás

Megújult egyetemünk központi azonosítórendszere, a SeKA. A felhasználók számára a látható eltérés az, hogy megváltozott a bejelentkezési ablak. Ezt igyekeztünk tetszetősebbé tenni, mostantól át lehet váltani az angol és a magyar nyelv között, és azonnal látható az is, hogyan kaphatunk segítséget, ha problémánk van.

magyar

Bejelentkezés az Excellence adatbázis kezelőfelületére

Az Excellence adatbázisban minden kutató saját maga tarthat nyilván több olyan adatot, melyek a munkája elismertségét jelzik (tudományos társaságbeli tisztségek, tagságok, nemzetközi akadémiai tagságok, szerkesztőségi ill. bírálói tagságok tudományos folyóiratokban, díjak, kitüntetések).

Lehetőség nyílt SeKA-bejelentkezéssel belépni az adatbázis kezelőfelületére. Részletes leírás itt olvasható.

magyar

Oldalak

Feliratkozás SeKA RSS csatornájára