Teendők a Zoomban az O365 aktiválása előtt munkatársaknak

Kedves Kollégák!

Július 15-től az egyetemi munkatársak aktiválhatják O365-hozzáférésüket. Fontos azonban tudni, hogy aktiválás után egy darabig nem fogjuk tudni használni a Zoom-belépésünket. Összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Kattintson alább a "További információ"-ra!

magyar

A 2020 után felvett hallgatók teendői

2020-tól megváltozott a felvett hallgatók tájékoztatásának rendje és ezzel kapcsolatosan a hallgatói SeKA-bejelenentkezések használata is. Minden frissen felvett hallgató egy egyetemi e-mail címet kap, amit aktiválnia kell az alábbi leírás szerint. Ugyanakkor az oktatási folyamatban igen fontos, ún. SeKA-azonosítót - a korábban megszokott eljárástól eltérően - nem kell aktiválni, minden hallgatónak beállítunk egy induló jelszót.

magyar

Eduroam szolgáltatás az egyetemen

Akinek van SeKA bejelentkezési jogosultsága, az használhatja az eduroam szolgáltatást is. Ez azt jelenti, hogy a világ több mint 70 országában, szinte minden felsőoktatási és kutatóintézetben szabadon, ingyenesen használhatjuk az eduroam wifi hálózatot. Ehhez konfigurálni kell a mobil eszközünket, de csak egyszer. Ezután már automatikusan, mindenhol elérjük az eduroam szolgáltatást.

magyar

Megújult az központi azonosítás

Megújult egyetemünk központi azonosítórendszere, a SeKA. A felhasználók számára a látható eltérés az, hogy megváltozott a bejelentkezési ablak. Ezt igyekeztünk tetszetősebbé tenni, mostantól át lehet váltani az angol és a magyar nyelv között, és azonnal látható az is, hogyan kaphatunk segítséget, ha problémánk van.

magyar

Bejelentkezés az Excellence adatbázis kezelőfelületére

Az Excellence adatbázisban minden kutató saját maga tarthat nyilván több olyan adatot, melyek a munkája elismertségét jelzik (tudományos társaságbeli tisztségek, tagságok, nemzetközi akadémiai tagságok, szerkesztőségi ill. bírálói tagságok tudományos folyóiratokban, díjak, kitüntetések).

Lehetőség nyílt SeKA-bejelentkezéssel belépni az adatbázis kezelőfelületére. Részletes leírás itt olvasható.

magyar

Új szolgáltatás: az Akadémiai Kiadó szótárai

Új, ingyenes szolgáltatás jelent meg, ami SeKA-bejelentkezéssel érhető el: az Akadémiai Kiadó szótáraiban kereshetünk egy webes felületen (címe: shibboleth.szotar.org). Bejelentkezéskor először válasszuk ki a Semmelweis Egyetemet, majd adjuk meg a SeKA-bejelentkezési nevünket és jelszavunkat. A szolgáltatás előnye, hogy a beállításaink, kereséseink elmenthetők. Jelenleg a következő szótárak érhetők el:

magyar

Új weboldalt kapott a SeKA-szolgáltatás

Új, jobban áttekinthető honlapot kapott az egyetem SeKA-szolgáltatása. A weboldal kétnyelvű, így magyarul és angolul is egységes navigációval juthatunk el a minket érdeklő információkhoz. A honlapon összegyűjtöttük a rendszerrel kapcsolatos legfontosabb dokumentumokat, tudnivalókat. A jövőben igyekszünk bővíteni a dokumentációt és adataink kezelési lehetőségét is.

magyar
Feliratkozás SeKA RSS csatornájára