Jelenlegi hely

Belépés az Excellence adatbázisba

Az Excellence adatbázisban minden kutató saját maga tarthat nyilván több olyan adatot, melyek a munkája elismertségét jelzik (tudományos társaságbeli tisztségek, tagságok, nemzetközi akadémiai tagságok, szerkesztőségi ill. bírálói tagságok tudományos folyóiratokban, díjak, kitüntetések).

A belépés módja

Az adataink szerkesztéséhez a következő címet írjuk be egy böngészőprogramba:

http://lib.semmelweis.hu/app/excellenceAdmin

A belépéshez ne írjuk be az adatainkat a képernyő bal felső sarkában megjelenő mezőkbe, hanem azokat üresen hagyva kattintsunk a "Bejelentkezés" gomb alatt az "EduID login" feliratra! (A SeKA az EduID azonostási rendszernek a Semmelweis Egyetemen belül használatos neve.) Az ezt követően megjelenő ablakban kattintsunk a Semmelweis Egyetem nevére vagy címerére! Ezután már a SeKA-azonosítás következik, ahol be kell írnunk a SeKA-rendszerben érvényes bejelentkezési nevünket, és az ehhez tartozó jelszót. Ha sikeresen azonosítottuk magunkat, akkor a rendszer automatikusan visszairányít az Excellence adatbázishoz (ez olykor pár másodpercig is eltart, ilyenkor csak várni kell).

Milyen hibák fordulhatnak elő?

1. Nem sikerül a SeKA-azonosítás

Ilyenkor a SeKA-rendszer felületén piros betűkkel a "Sikertelen bejelentkezés" szöveg jelenik meg. Ez akkor fordul elő, ha még nem kaptunk bejelentkezési lehetőséget a SeKA-rendszerbe, vagy kaptunk, de elfelejtettük a jelszavunkat.

2. A SeKA-azonosítás sikeres, de az Excellence adatbázisba nem jutunk be

Ilyenkor azonosítást követően automatikusan visszajutunk az Excellence adatbázishoz, de az nem enged be. Ez akkor fordul elő, ha a helyi tanszéki adminisztrátor még nem töltötte ki az Excellence adatbázisban a SeKA-azonosítónkat. Ekkor megjelenik egy üzenet, mely javasolja, hogy forduljunk a tanszéki adminisztrátorhoz. Keressük meg tehát a megfelelő embert és kérjük meg, hogy az alábbi leírás szerint töltse ki a SeKA-azonosítónkat!

  1. Adminisztrátorként lépjen be az Excellence adatbázis kezelőfelületére. Ha nem tudja, hogyan kell, a Könyvtár munkatársaitól kaphat segítséget.
  2. Kattintson a szervezeti egység neve előtt álló '+' jelre, majd ezután a kutatók listájában a nevünkre
  3. A "Szerző adatai" részben kattintson a "Szerkesztés" feliratú gombra. Ezt követően már beírhatja a teljes formátumú SeKA-azonosítónkat. Ha pl. a SeKA-rendszerbe történő bejelentkezéskor a login nevünk "haliho", akkor a teljes formátumú SeKA-azonosítónk: haliho@semmelweis-univ.hu (Ez úgy néz ki, mint egy e-mail cím, de nem az!)